keskiviikko 30. marraskuuta 2011

1. Adventtina


Tänä vuonna keittiön pöydän kynttiläasetelman teemana on kierrätys. Ei kovinkaan hohdokas ajatus, mutta ajankohtainen täällä meillä kun olen kovasti paljon yrittänyt tyhjennellä kaappeja ja varastoja.
Puisia kynttilänjalkoja aloin keräämään vähän kuin vahingossa. Kun tämä koti hankittiin, tavaraa oli jos jonkinlaista menneitä vuosikymmeniltä. Löysin muutaman kynttilänjalan jotka säilytin vaikka en niistä mitenkään erityisesti tykännyt. Jotenkin ne vaan alkoivat viehättää ja kirpputoreilla aloin niitä näkemään ihan uusin silmin. Yleensä niissä on ollut hintana euro tai vähemmän. 
Ryhmänä ne näyttää hyvältä, tuossa ei suinkaan ole kaikki. :)
Kynttilätkin on jo vanhoja. Yksittäisiä kaappiin unohtuneita ja sininen työpaikan "vaihtiskopasta" löydetty.
Numerot laitoin lumihiutaleisiin jotka ovat joskus olleet ilmeisesti langassa. Yhdestä rojulaatikosta ne pelastin jo kauan sitten ja ne ovat vaan odottaneet uutta elämää askartelukaapissa jo muutaman vuoden.


Keittiön kukkina amarylliksiä. Valkoinen oma kasvattama ja punainen, jonka pelastin puoleenhintaanpoistosta ruokakaupasta. Se on jo alkanut mädättää sipulinsa pintaa ja juuria, mutta mie sen kuorin ja laitoin maljakkoon jossa on vain tilkkanen vettä. Nyt siinä on auki kahdeksan kaunista kukkaa, kotiin tullessa yksi ja sekin tosi pieni.
Samasta kaupasta lähti mukaan valkea joulukaktus. Nuppuinen juu, mutta Itsenäisyyspäiväksi toivon sen avaavan jo muutaman kukan.


Toisessa huoneessa nämä jo aikaisemmin näyttämäni kynttilät. Salaman kanssa tuli vähän hölmöt kuvat, mutta ilman salamaa vielä hölmömmät. :)3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi mitä suloisia joulutunnelmia siellä Tuija-ystävällä onkaan!

Hallatar kirjoitti...

Ihanasti amat siulla jo kukkivat! <3

Miekin etsin valkoista, mutta olivat kalliita. Saatan miekin löytää alelaarista vielä sellaisen. Miulla yksi punainen aloitti kukintansa. =)

TuijaH. kirjoitti...

Kiitos Tuija :)

Una, kurkkasin kukkaasi blogissa, ihana hehkuvan punainen. Laitoin 4 amaryllistä kasvamaan samaan aikaan ja ne kaikki ovat aivan eri vaiheissa kasvussaan. Ehkä yksi niistä kukkii vasta jouluna. :)